Hiljade ljudi na dočeku ispred Skupštine

Gradski doček Nove godine počeo je u 21 sat na Trgu Nikole Pašića kocertom Saše Kovačevića, a posle njega Beogradjane će zabavljati Bajaga i Instruktori, dok će ponoć biti dočekana uz nastup Harisa Džinovića.


Koncert Harisa Džinovića počinje 20 minuta pre ponoći, dok će od 1.20 do 2.20 nastupati trubač Dejan Petrović i Big bend.

Zbog gradskog dočeka do 3.00 biće zatvoreno više okolnih ulica, a linije gradskog prevoza voziće izmenjenom trasom.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da o bezbednosti građana koji će Novu godinu dočekati na trgu Nikole Pašića brine 1.000 pripadnika bezbednosnih službi, a da će posle novogodišnje noći grad čistiti 550 zaposlenih u Gradskoj čistoći.

Prema njegovim rečima, Beograd će tokom praznika posetiti više od 100.000 ljudi.

Gradski sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš rekao da je da su na terenu vatrogasci zbog vatrometa i petardi, žandarmerija, SAJ, ali i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u civilu.

On je gradonačelniku kazao da niko ni na koji način neće moći da ugrozi slavlje na trgu, te da je jedina moguća izmena u programu kašnjenje vatrometa, ako bude došlo do nekih problema.

Radojičić je večeras obišao i službu Hitne pomoći zajedno sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom koji je apelovao na sve zaposlene u zdravstvu da se tokom praznika ne opuštaju, jer od njih zavise ljudski životi.


Izvor:N1,Beta/Foto:Tanjug,Filip Krainčanić