Srce za Davida danas i u Zagrebu!

Posle Sarajeva, Mostara i Beograda i Zagreb se danas priključuje mirnom okupljanju u znak podrške inicijativi „Srce za Davida“, prenose hrvatski mediji.


Skup podrške roditeljima ubijenog banjalučkog mladića Davida Dragičevića zakazan je za 17.00 na Cvetnom trgu u centru Zagreba, a inicijativa je pokrenuta preko Fejsbuka pod imenom „Zagreb za Davida“.

„Želimo pokazati da smo uz roditelje ubijenog Davida i da smo protiv bahatosti i brutalnosti policije u susednoj državi koja je pokazala svim sredstvima kako ne radi u službi gradjana, već štiti interese pojedinaca i korumpiranu državnu kliku u čijim redovima pozicije čuvaju i bivši zločinci“, naveli su organizatori, prenosi portal direktno.hr.

„Pokažimo da je i nama stalo“, piše u pozivnici na Fejsbuku uz napomenu da „okupljanje organiziraju građani i mole sve koji će doći da daju podršku da ne nose nikakva stranačka obeležja i znakove“.

Da podsetimo, oko tri hiljade građana, na čelu sa Davorom Dragičevićem i Suzanom Radanović, roditeljima ubijenog mladića Davida, šetalo je sinoć ulicama Banjaluke. Građani su se okupili na Trgu Krajine, ali im policija nije dozvolila da tu ostanu, pa je kolona krenula, kako je rečeno, „stazom ubijenog Davida Dragičevića“.

Branislav Borenović, predsednik Partije demokratskog progresa, jedan od uhapšenih tokom prekjučerašnjih događaja u Banjaluci, u razgovoru za Danas istakao je apsurdnost situacije kada nadležni selektivno primenjuju zakon, hapse žrtvu umesto da hapse one koji su krivi za smrt Davida Dragičevića.

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak govoreći za N1 o dešavanjima u Banjaluci u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića, izjavio je da ne mogu biti krivi roditelji koji tragaju za istinom.


Izvor:Danas