MALOUMNICI! “AUTOBUS SMRTI” ostavili ispred škole! Deca izbezumljena!

  • Nezavisni.rs
  • 2018-12-27
  • Komentari isključeni za MALOUMNICI! “AUTOBUS SMRTI” ostavili ispred škole! Deca izbezumljena!

Razlupan i gotovo uništen autobus koji je prošle nedelje prepolovio voz, na pružnom prelazu u Donjem Međurovu, i u kom je poginulo pet osoba, a više od 30 povređeno, parkiran je pored školskog dvorišta Elektrotehničke škole “Mija Stanimirović”.


Prema rečima profesora, đaci od dana nesreće kada je voz udario u autobus svakodnevno su suočeni sa stravičnim slikama autobusa po kom se vide tragovi krvi.

– Deca su bila vidno potrešena prvog dana kada je autobus tu ostavljen, ali nažalost ta slika ih i dalje prati – kažu za Niške vesti profesori iz ove škole.

Policija je na prostoru parkinga Elektronske industrije, ogradila jedan deo koji koristi za vozila kojim je napravljeno neko krivično delo i ona tu stoje dokle god traje sudski postupak. Tako se i autobus iz stravične nesreće kod Donjeg Međurova našao na tom prostoru.

– Isti dan je autobus dovezen i ostavljen uz ogradu košarkaškog terena i školskog dvorišta. Na tom terenu deca svakodnevno igraju košarku, a kada je lepo vreme tu se održavaju i časovi fizičkog vaspitanja – kažu profesori.

Krvavi tragovi i dalje se vide u slupanom autobusu

Ono na šta niko nije računao, to je da će deca biti suočena sa stravičnim prizorom, a i na to da su mnogi đaci koji pohađaju školu Mija Stanimirović upravo iz Donjeg Međurova i okolnih sela.

– Jednom našem đaku je najbolji drug poginuo u tom autobusu, za njega ovaj autobus znači svakodnevno podsećanje na stravičnu nesreću. I drugi đaci su imali prijatelje, koji su se tog kobnog dana našli u autobusu – kažu oni.

U stravičnom udesu koji se dogodio prošle nedelje poginulo je pet osoba, a više od 30 je povređeno. Među poginulima bilo je dvoje tinejdžera.

Direktor škole: Premestiće autobus

Aleksandar Stevanović direktor škole kaže da je razgovarao sa predstavnicima PU i da će autobus biti ubrzo uklonjen sa tog mesta.

– To je parking na koji se odlažu vozila nakon udesa ili iz krivičnih dela i u momentu kada je doteran autobus taj parking je bio prepun, pa verovatno nisu imali bolje rešenje. Đaci ne bi smeli uopšte da prelaze tuda jer tu prelaze prugu van pružnog prelaza što je opasno, i mi smo počeli da ograđujemo taj prolaz da neko ne bi rizikovao život. Svakog dana im pričamo da idu na drugu stranu, gde je prelaz sa rampom i signalizacijom – kaže direktor škole.


Izvor:Blic/Foto:RasSrbija