ZAHLAĐENJE! Oblačno, jaka kiša, na planinama sneg

U Srbiji u toku jutra u severnim, a tokom dana i u ostalim predelima naoblačenje sa kišom, na planinama sa snegom. Prolazno se očekuju veće količine padavina.


U toku večeri i noći kiša će i u nižim predelima preći u susnežicu i sneg, dok se na krajnjem severu očekuje prestanak padavina.Duvaće umeren do pojačan jugozapadni vetar, posle podne u skretanju na jak severozapadni. Minimalna temperatura od 1 do 5°C, maksimalna dnevna od 6 do 10°C, krajem dana u padu. Jutro i pre podne biće najtopliji deo dana.

U Beogradu naoblačenje sa kišom, a prolazno se očekuju i veće količine padavina. U toku večeri biće uslova da kiša pređe u susnežicu i sneg. Duvaće umeren do pojačan jugozapadni vetar, posle podne u skretanju na jak severozapadni. Minimalna temperatura 3°C, maksimalna dnevna 7°C, krajem dana u padu, u toku večeri oko 1°C. Jutro i pre podne biće najtopliji deo dana.

U utorak u Srbiji hladno, u većini predela sa slabim snegom, dok će u većem delu Vojvodine biti uglavnom suvo. Maksimalna temperatura od -1 do 3°C. U sredu na severu suvo, u ostalim predelima sa slabim snegom. Maksimalna temperatura od 0°C na jugu do 6°C na severozapadu Srbije. Tokom utorka i srede duvaće umeren do jak severozapadni vetar. U četvrtak nakon jutra sa maglom i mrazem, tokom dana sunčano i prohladno. U petak toplije, ali uz povećanje oblačnosti, na severu i sa slabom kišom, a maksimalna temperatura biće do 10°C.

U Beogradu u utorak i sredu hladno i uglavnom suvo, samo u u utorak uz pojavu slabog snega. Duvaće umeren do jak severozapadni vetar. Maksimalna temperatura u utorak do 1°C, u sredu do 5°C. U četvrtak nakon jutra sa maglom i mrazem, tokom dana sunčano i prohladno. U petak toplije, ali uz povećanje oblačnosti, a maksimalna temperatura biće do 8°C.


Izvor:W2U