Ministarka – Rampu postavljamo KAD GRAĐANI TRAŽE, a znamo ko je kriv za nesreću!

  • Nezavisni.rs
  • 2018-12-24
  • Komentari isključeni za Ministarka – Rampu postavljamo KAD GRAĐANI TRAŽE, a znamo ko je kriv za nesreću!

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović rekla je da će za oko 15 dana ipak biti postavljene rampe na pružnom prelazu u selu Donje Međurovo kod Niša jer “građani traže dodatno obezbeđenje na tom mestu”.


Mihajlović je posle nesreće na tom prelazu, u kojoj je poginulo pet osoba, izjavila da je to jedan od najpreglednijih prelaza u Srbiji i da postoje stručnjaci koji određuju gde je rampa potrebna gde ne.

Na pitanje novinara N1 da li su stručnjaci zakazali, jer Železnice sada ipak postavljaju rampu, ona je navela da se rampa postavlja jer građani traže se se dodatno osećaju sigurnim.

“Ako je bilo toliko insistiranje građana da se dodatno osećaju sigurnim mi ćemo to uraditi”, rekla je ona. “Nisu stručnjaci zakazali. Vlada Srbije je izdvojila ne samo 13 miliona evra, već blizu 50 miliona evra koje ulažemo od prethodne dve godine da dodatno obezbedimo pružne prelaze”.

Kako je dodala, rampa se postavlja da se dodatno obezbedi pružni prelaz budući da postoji dodatna bojazan, imajući u vidu nesreću koja se desila.

“A vrlo dobro znamo čijom krivicom (se desila nesreća), koja nije krivica Železnice, hoćemo da obezbedimo prelaz zbog sigurnosti ljudi što je osnovni razlog”, rekla je i dodala da bi to bilo urađeno svakako u naredne dve godine jer je za rekonstrukciju pruge Niš-Brestovac izdvojena sredstva.

Mihajlović je dodala da je ova nesreća pokazala da moraju da se poštuju saobraćajni propisi.


Izvor:N1