JEREMIĆ: Nikada ovakvi kriminalci nisu vladali – opozicija da napusti parlament!

  • Nezavisni.rs
  • 2018-12-24
  • Komentari isključeni za JEREMIĆ: Nikada ovakvi kriminalci nisu vladali – opozicija da napusti parlament!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je za N1 izjavio da su trenutno na vlasti kriminalci veći nego za vreme Slobodana Miloševića.


„Dobro je što Vučić nema moć i vojnu silu koju je kontrolisao Milošević jer bi u tom slučaju Srbiju verovatno snašlo zlo ogromnih razmera. Sa svakim danom vladavine ovog korumpiranog i kriminalizovanog režima izlažemo se opasnosti da nam se ponovo dese stvari koje su se događale tokom devedesetih“, rekao je Jeremić.

Govoreći o masovnim protestima koji se održavaju već tri subote za redom, Jeremić je istakao da su ljudi na ulice izašli „zbog osećaja nepravde i beznađa“.

„Ovi protesti se od svih ranijih razlikuju po brojnosti. Počeo je kao protest protiv političkog nasilja, ali je prerastao u protest protiv ekonomske prinude, ponižavnja i vređanja inteligencije građana, lopovluka, bahaćenja, kao i protiv medijskog mraka“, kazao je Jeremić.

„Cilj protesta je da se promeni totalitarni poredak koji ne dozvoljava drugačiji stav i fizički se obračunava sa neistomišljenicima. To se neće dogoditi bez određenog pritiska koji je moguće izgenerisati samo na ulici jer institucionalno za tako nešto nema prostora“, poručio je predsednik Narodne stranke.

On se osvrnuo i na izbore u Lučanima napominjući da tolika količina izbornih nepravilnosti u Srbiji do sada nije bila zabeležena.

„Ono što je tamo bilo najbizarnije je brutalna i neskrivena zloupotreba policije. Državni sekretar ministrarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović je, obučena u trenerku, dva dana iz policijske stanice u Guči upravljala specijalnom izbornom operacijom SNS, i preuzela kontrolu nad lokalnom policijom, iako za to nije imala nikakvo ovlašćenje“, rekao je Jeremić, dodajući da je “Hrkalovićka najdirektniji eksponent organizovanog kriminala u vrhu srpske policije”.

Jeremić je istakao će materijal izbornih neregularnosti iz Lučana biti predstavljen OEBS-u, Savetu Evrope i drugim međunarodnim telima koja sa puno pažnje prate dešavanja u Srbiji.

On je ponovio da će Savez za Srbiju bojkotovati sve naredne izbore dok se ne ostvare uslovi da oni budu fer i pošteni, kao i da se Narodna stranka zalaže za bojkot Parlamenta kao „najosakaćenije institucije“.

Komentarišući dešavanja na Kosovu i saradnju predsednika Srbije i Hašima Tačija, Jeremić je podsetio na njihove pregovore iza kulisa.

loading...
loading...

„Vučić i Tači su se do sada tajno sastajali i dogovarali podelu Kosova u Parizu, Njujorku, Rimu… Ni jedan od njih me nije demantovao“, podsetio je Jeremić.

„SNS na Kosovu, oličen u Srpskoj listi ima pun kapacitet da u svakom trenutku obori kosovsku vladu. Međutim, oni to nisu učinili nakon podizanja taksi, niti nakon formiranja vojske, čime su samo potvrdili da sam u pravu – da kriminalna rukovodstva Beograda i Prištine blisko sarađuju“, zaključio je predsednik Narodne stranke.


Izvor:N1,NS