INFORMER: Protest ugrozio život pacijenta! – HITNA POMOĆ demantuje!

  • Nezavisni.rs
  • 2018-12-24
  • Komentari isključeni za INFORMER: Protest ugrozio život pacijenta! – HITNA POMOĆ demantuje!

Dnevni list Informer je na svom portalu 22. decembra preneo da je tokom poslednjih opozicionih protesta, održanih pod sloganom „Jedan od pet miliona“, kolona demonstranata ugrozila život pacijenta koji se nalazio unutar vozila Hitne pomoći, tako što su odbili da propuste sanitet pod rotacijom.


tekstu pod nazivom „NIŠTA IM NIJE SVETO, PA NI LJUDSKI ŽIVOT! Opozicioni ‚šetači‘ BLOKIRALI PUT VOZILU HITNE POMOĆI!“, Informer navodi da pristalicama opozicije „nije palo ni na pamet da (vozilo hitne pomoći) propuste“, i to potkrepio kratkim video snimkom sa protesta.

U centrali Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Beogradu su rekli da nikakvi problemi u funkcionisanju te službe sinoć nisu zabeleženi, kao i da su tokom prethodnih protesta demonstranti sva vozila Hitne pomoći propuštali.

U međuvremenu, na društvenim mrežama oglasila se i jedna korisnica Tvitera, koja tvrdi da je baš ona pacijent u kolima Hitne pomoći koja su prošla kroz kolonu demonstranata.

„U vezi Hitne pomoći sinoć, samo da se zna… pozvani su kako bi se meni pomoglo. Došli su brzo, stigli smo na Urgetni takođe brzo jer su se ljudi u Takovskoj sklanjali i napravili prostor da vozilo nesmetano prođe. Hvala svima“, napisala je ova korisnica Tvitera, a priložen je i snimak za koji kažu da je snimljen upravo iz kola te iste Hitne pomoći i na kojem se vidi da kola nesmetano prolaze kroz masu sveta.


Izvor:Gerila.rs,Infobrif,Nezavisni