Sledi nagli porast temperature – i do 15 stepeni!

U Srbiji tmurno i maglovito sa mrazem, dok se tokom dana očekuje malo toplije sa sunčanim intervalima. U toku večeri i noći na severozapadu Srbije naobačenje, ponegde sa ledenom kišom.


Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, u donjem Podunavlju i na jugu Banata u toku jutra i prepodneva jak. Minimalna temperatura od -7 do -3°C, maksimalna dnevna od 0 do 6°C. U Timočkoj i Negotinskoj Krajini očekuje se ledeni dan, uz maglovito vreme, a temperatura neće preći 0°C.

U Beogradu nakon maglovitog i hladnog jutra sa umerenim mrazem, tokom dana malo toplije sa sunčanim intervalima, ali će i dalje biti hladno. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar. Minimalna temperatura -5°C, maksimalna dnevna 1°C.

U petak promenljivo oblačno i toplije, u toku jutra i prepodneva uz uslove za ledenu kišu. Maksimalna temperatura od 2 do 8°C, dok se u Negotinskoj Krajini očekuje maglovito i hladnije, temperatura oko 0°C. Za vikend još toplije, uz oblačnost i uslove za kišu. Maksimalna temperatura do 10°C. U ponedeljak relativno toplo za ovo doba godine, maksimalna temperatura od 8 do 15°C.

U Beogradu u petak promenljivo oblačno i malo toplije, u toku jutra uz mogućnost ledene kiše. Maksimalna temperatura do 4°C. Za vikend toplije, uz promenljivo oblačno vreme. Maksimalna temperatura do 6°C. U ponedeljak relativno toplo za ovo doba godine, temperatura do 10°C.  


Izvor:W2U