ZIMA STEGLA! – Sneg i narednih dana!

U Srbiji danas oblačno i hladno sa snegom, dok se obilnije padavine očekuju na jugu i na istoku. Već u toku jutra u severozaopadnim i zapadnim, a do kraja dana i u ostalim predelima očekuje se prestanak padavina i razvedravanje.


Duvaće slab do umeren severozapadni vetar, na istoku Srbije povremeno i jak. Minimalna temperatura od -4 do 0°C, maksimalna dnevna od -1 do 1°C.

U Beogradu u nedelju u toku jutra oblačno sa snegom. Potom sledi prestanak padavina, a do kraja dana i razvedravanje. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Minimalna temperatura -1°C, maksimalna dnevna 0°C.

U ponedeljak u utoku jutra suvo i veoma hladno, ponegde i sa maglom, a u većini predela očekuje se umeren do jak mraz. Tokom dana očekuje se naoblačenje sa snegom. U utorak oblačno sa snegom. Na krajnjem severu tokom ponedeljka i utorka biće uglavnom suvo. U sredu u većem delu Srbije biće suvo, hladno i tmurno, ponegde i sa maglom, dok se na jugu i zapadu očekuje provejavanje slabog snega. Maksimalna temperatura od ponedeljak do srede biće uglavnom od -2 do 2°C. U četvrtak nakon jutra sa mrazem i maglom, tokom dana malo toplije sa sunčanim intervalima, ali krajem dana i tokom noći novo naoblačenje.

U Beogradu u ponedeljak u toku jutra hladno sa mrazem i maglom. Tokom dana suvo, ali krajem dana i tokom večeri sledi jače naoblačenje sa snegom. U utorak oblačno sa snegom. U sredu suvo, hladno i tmurno, uz mogućnost i zadržavanje magle tokom celog dana. U četvrtak povremeno i sunčani intervali, ali krajem dana naoblačenje. Maksimalna temperatura narednih dana biće uglavnom od -1 do 1°C.


Izvor:W2U