SPREMITE SE! Od danas prava ZIMSKA IDILA!

U Srbiji u petak oblačno sa susnežicom i snegom, na jugu i jugoistoku i sa kišom, a u Timočkoj i Negotinskoj Krajini sa ledenom kišom. Na severu Srbije u toku prepodneva očekuje se suvo i sa sunčanim intervalima.


Duvaće slab do umeren istočni i severoistočni vetar, u toku večeri i noći u košavskom području jak istočni i jugoistočni, na jugu Banata i u donjem Podunavlju i sa olujnim udarima. Minimalna jutarnja temperatura od -4°C na severu do 3°C na jugoistoku Srbije, maksimalna dnevna od 0°C na zapadu do 5°C na jugoistoku Srbije. U toku večeri i noći u većem delu Srbije očekuju se obilnije padavine.

U Beogradu u petak pre podne suvo i sa sunčanim intervalima. Sredinom dana i posle podne sa juga se očekuje jače naoblačenje sa snegom, dok se u toku večeri i noći očekuju obilnije padavine. Duvaće slab do umeren vetar istočnih pravaca, u toku večeri i noći pojačan. Jutarnja temperatura -3°C, maksimalna dnevna 2°C.

U subotu u većem delu Srbije očekuje se obilniji sneg, uz dalje povećanje snežnog pokrivača, a biće hladno sa temperaturom oko 0°C. Na jugoistoku Srbije očekuje se toplije sa kišom i temperaturom i do 10°C, ali se posle podne očekuje prelazak kiše u sneg. U Timočkoj i Negotinskoj Krajini biće uslova za ledenu kišu. U nedelju tokom dana sledi prestanak snega. Početkom sledeće sedmice tmurno, hladno i u većini predela i maglovito, ponegde i sa slabim snegom. Maksimalna temperatura u nedelju i početkom sledeće sedmice u većini predela biće oko 0°C.

U Beogradu u subotu oblačno sa snegom, uz dalje povećanje snežnog pokrivača. U nedelju se očekuje prestanak snega. Početkom sledeće sedmice tmurno, hladno i maglovito. Maksimalna temperatura u nedelju i početkom sledeće sedmice u većini predela biće oko 0°C.


Izvor: W2U