Turcima MNOGO 1000 EVRA za kiriju, NEĆE DA INVESTIRAJU!

Iako je pre samo 15 dana sa lokalnom samoupravom u Novoj Varoši sklopila ugovor o zakupu 6.200 kvadrata poslovnog prostora, turska firma “Berksan” je, zbog mesečne kirije od hiljadu evra, odustala od otvaranja pogona u prostorijama bivše fabrike “Inova” iz Kokinog Broda.


Tu je planirala proizvodnju protivpožarnih aparata, te zapošljavanje 110 ljudi.

Prvi čovek Nove Varoši Radosav Vasiljević kaže da je ovo već drugo negativno iskustvo koje imaju sa investitorima iz Turske, podsećajući na to da je ugovor sa “Mercer trejdom” raskinut zbog nepoštovanja dogovorenih obaveza. Sada nije pomgla ni činjenica da je Opština po prvi put iskoristila nedavno donetu uredbu Vlade Srbije po kojoj i bez licitacije može da se izda poslovni prostor onima koji koji se obavežu da će u roku od tri godine zaposliti bar stotinu radnika.

“Spornih hiljadu evra uopšte nije trebalo da se slije u opštinsku kasu, već je nesuđenom investitoru ostavljeno da ih uloži u pogon, odnosno u proces proizvodnje – ističe Vasiljević i precizira da zakon ne dozvoljava besplatno davanje poslovnog prostora u državnoj svojini”.


Izvor: Novosti