KOVIN: Profesora pretukli bivši učenici!

Bivšeg profesora Gimnazije i ekonomske škole “Branko Radičević” u Kovinu proteklog vikenda pretukla je grupa mladića, njegovih nekadašnjih učenika.

On je prolazeći pored lokalnog kafića, video kako mladić tuče devojku, te se umešao, pokušavši da je odbrani. Ovo je probudilo još veći bes nasilnika, pa je pozvao svoje drugove koji su sedeli u istom kafiću. Grupa mladića, mahom sačinjena od njegovih nekadašnjih učenika, počela je krvnički da udara nesrećnog čoveka, a tokom batinanja su mu dobacivali i “E, profesore…”.

Događaj je na društvenim mrežama podelila sama direktorka škole Živka Černoh, a pored iznete situacije, ona je postavila i brojna pitanja, nastojeći da osvesti društvo o problemu sa kojim se suočavamo.

“Šta mladog čoveka od 18,19 godina navede da nekoga bije, da ne može da se iskontroliše, da ga nije briga koliko će bola i patnje naneti?”, “Da li im je svejedno?”, “Da li će odgovarati?”, pitala je Živka, dodajući da premda ovakav incident zahteva reakciju društva, ona veruje da će reakcija izostati.

Profesoru je polomljeno rebro i vidno je ugruvan. Ipak, ono što je trajna posledica ovog incidenta jeste njegov osećaj postiđenosti i poraza, koji teško da će išta obrisati. Nastojao je da nauči učenike moralu, lepom ponašanju i čestitosti, često im je govorio o vrednosnim normama i poštovanju – rekao je jedan od zaposlenih u Gimnaziji.

Da stvar bude gora, pretučeni mladi čovek se, pored profesorskog poziva, bavio i poslovima koji se obavljaju na visini, objašnjava naš izvor, a sada, usled povreda, onesposobljen je za rad i na toj poziciji.

Kako je za “Blic” potvrđeno iz policije u Kovinu, bivši profesor je pretučen nakon što je prekinuo svađu momka i devojke. Na njega su tada nasrnula tri mladića, a on je prošao sa lakšim telesnim povredama. Istraga je u toku.

Izvor:Nezavisni/Blic/Foto:ilustracija