U Sarajevu ubijena dva policajca

U sarajevskom naselju Alipašino Polje, u blizini tržnog centra Bingo, jutros oko 4.50 sati pucano je na policijsku patrolu, potvrđeno je u MUP-u Kantona Sarajevo za N1. Na licu mesta ubijen je policajac Adis Šehović, a teške povrede zadobio je Davor Vujnović, koji je u bolnici podlegao povredama.

Suvada Kuldija, portparolka MUP-a je jutros rekla da je prilikom pucnjave jedan policajac poginuo, a da je drugi teško povređen. Nakon višesatne borbe za život i operacije, on je ipak preminuo. Sarajevski mediji su naveli da su pripadnici “automafije” zasuli rafalnom paljbom iz automatske puške, najverovatnije iz “kalašnjikova”, policijsku patrolu, koja ih je zatekla u krađi “golfa 6” hrvatskih registarskih oznaka.

Prema nezvaničnim informacijama, postoji mogućnost da su razbojnici u Sarajevo prešli iz Istočnog Sarajeva, sa teritorije RS. Premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj je na konferenciji za novinare rekao da se radi o “gnusnom činu i udaru na državu”. “Ovo je gnusan čin, zato što policajci jutros nisu ni izašli iz auta, niti su upotrebili oružje, niti su upozorili počinioci, odmah su, dok je vozilo bilo u pokretu, počeli su da pucaju na pripadnike policije. Učinićemo sve da se počinioci privedu i da se preduzmu aktivnosti da se ovo više ne ponavlja. Ovo je udar na državu”, rekao je Zolj. On je rekao da očekuje saradnju policije iz oba kantona na rešavanju ovog slučaja.

Izvor: Nezavisni, N1, NTV Super